Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia må velge nå

OSLO: Torsdag 15. oktober skal Telia og adm. direktør Bjørn Formo (bildet) bekjentgjøre sin strategi for satsing på mobiltelefoni i Norge. Etter det ITavisen erfarer kan Telenors hovedutfordrer droppe utbygging av et eget mobilnett.

Formo, Bjørn 1

Informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia opplyser at Telia torsdag 15. oktober skal presentere sin beslutning i spørsmålet om selskapets mobilsatsing i Norge.

Betenkt
I et intervju med Telecom Revy fremsetter adm. direktør store betenkeligheter med å bygge et eget mobilnett i Norge. Årsaken er Post- og teletilsynets (PT) vedtak om å gi Sense Communications tilgang til Telenor Mobils nett.

Dropper eget nett?
– Vedtaket i PT vil bety at går mot ett nett og konkurranse mellom tjenestetilbydere. Beslutningen skaper ingen forutsigbarhet med hensyn til myndighetens rammebetingelser. Det er uheldig. Vedtaket i PT gjør oss svært usikre på om tilbudet bør baseres på et eget mobilnett, sier Formo, som legger til:

– Vi ønsker uansett å tilby mobile løsninger til våre kunder i Norge.

Alternativene
Dersom Telia velger å ikke bygge ut et eget nett, kan de prøve å få tilgang på nettet til en annen mobiloperatør på lik linje med Sense. Telia kan også gå i partnerskap, en dog fusjonere, med andre mobiloperatører for å dele på utgiftene ved å bygge ut et nytt mobilnett i Norge.

Og dersom Telia velger å bygget eget nett, vil de uansett be om å få endret konsesjonsbetingelsene hvis Sense får beholde tilgangen til Telenors mobilnett.

Stikkord: Mobil