Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rotter kappet datakabel

TELEGRAM: Tusenvis av studenter i Uganda må vente lenge på å få vite om de har fått studieplass. Rotter har nemlig gnaget over datakablene og krasjet datasystemet hos det nasjonale eksamensrådet i Kampala, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er i første rekke studenter til lærerhøyskoler, polytekniske høyskoler og medisinske institusjoner som er rammet av gnagerne. Medlemmene av eksamensrådet er sterkt bekymret over at rottene har infiltrert lokaler med viktig, konfidensiell informasjon.

Ny terrorist
Dette er ikke første gang rotter har gått løs på IT-systemene i Uganda. Tidligere i år gnaget de seg gjennom telekabler, og kuttet telefonforbindelsen til Vest-Uganda og nabolandet Rwanda. Nylig forsvant også viktig elektronisk bevismateriale i en rettssak på samme måte.

Etter at de ble kvitt diktatoren Idi Amin, terroriseres det ugandiske folket nå av rotter.