Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericssons nye ledelse

STOCKHOLM: Ericssons nye konsernledelse består av 14 personer. I tillegg til ledere for forskjellig forretningsområder og støttefunksjoner, deler Ericsson det globale markedet i fire geografiske områder.

Wäreby, Jan

De fleste i konsernledelsen vil fortsatt ha base i Stockholm, deriblant konsernsjef Sven-Christer Nilsson (54), og visekonsernsjef og finansdirektør Carl Wilhelm Ros (57).

Jan Wäreby (42) (bildet) som er den yngste i konsernledelsen, blir leder for Europa, Afrika og Midt-Østen. Han vil lede disse områdene fra Ericssons nye kontorlokaler i sentrum av London. Wäreby blir dermed også nærmeste overordnede til adm. direktør Steinar Tvedt i Ericsson Norge.

Ikke bestemt
Wäreby sier til ITavisen at det foreløpig ikke er bestemt hvem som skal innta de øvrige kontorene i London, men det synes klart at salgs- og markedsavdelingen til Ericsson UK vil benytte noen av disse.

Ericsson betalte tidligere i høst drøyt 900 millioner kroner for kontorlokalene med plass til om lag 350 personer.

Egne ledere
De øvrige tre geografiske satsingsområdene til Ericsson vil være Nord-Amerika, Latin-Amerika, samt Asia og Oceania. I tillegg blir det egne ledere for teknologi, forbrukerprodukter, nettverksoperatører, leveranser, marked, informasjon og Enterprise Solution.

Det siste området inkluderer dagens problembarn Infocom Systems, samt Mobile Systems Business Areas.

Eneste kvinne
I tillegg får konsernet en egen leder for Human Resources. Denne avdelingen vil ledes av Britt Reigo (55), som er eneste kvinne i Ericsson-konsernets nye toppledelse.

Innføringen av de nye funksjonene starter umiddelbart og skal være fullført innen årsskiftet.

Norges-topper orientert
Konsernsjef Sven-Christer Nilsson orienterte i forrige uke 400 Ericsson-ledere fra hele verden om selskapets nye strategi. Ericsson Norge var representert med Steinar Tvedt, viseadm. direktør Tor Frydenberg og eksportdirektør Roar Kristensen.

Annonse
Stikkord: Mobil