Annonse


Privatisert anarki på nett?

President Clinton har forslått en lov som overlater administrasjonen og jurisdiksjonen av Internett til en privat, ikke kommersiell organisasjon som skal etableres til dette formålet.

Lobbygruppen Computer Professionals for Social Responsibility mobiliserte sist lørdag i Massachusetts for å samle flest mulig organisasjoner for å danne en pressgruppe mot loven, melder Associated Press.

Uten demokratiske rettigheter?
Kritikerne hevder at en privat organisasjon vil være lite tilbøyelig til å ta hensyn til demokratisk etablerte verdier som retten til privatliv, ytringsfrihet og rettssikkerhet og mer tilbøyelig til å beskytte egne interesser.

– Hvis ikke regjeringen beskytter disse verdiene, hvem skal da gjøre det? spurte professor Lawrence Lessig, ekspert på jus i cyberspace.

Annonse
Konstitusjonelle verdier
Internett er et nytt juridisk område, og lovgivningen blir den viktigste i USA på nærmere 200 år, sa professoren og krevde at Internett må underlegges de samme konstitusjonelle verdier som alt annet i amerikansk samfunnsliv.

– Initiativet i Det Hvite Hus bidrar ikke til en slik konstitusjonell kontroll av Internett, hevdet han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse