Annonse


Ny 50 GHz superprosessor

Den nye SeGe-brikken vil kunne integrere mobiltelefon med globale posisjonssystemer (GPS) og lomme-PC på én brikke. Silisium Germanium-teknologien (SeGe) fra IBM blander silisium med germanium, noe som gjør at strøm ledes mye bedre. Resultatet er en raskere prosessor.

110 ganger raskere!
Selv om det ennå vil ta tid før de første supertelefonene kommer på markedet, har IBM med dette skaffet seg et kraftig forsprang på konkurrentene.

SeGe muliggjør prosessorer med en klokkefrekvens på 50 GHz (gigahertz), som er 110 ganger raskere enn ”sinken” 450 MHz Pentium II fra Intel. Heller ikke 1 GHz-prosessoren som Intel har på tegnebordet, virker særlig imponerende lenger.

Annonse
Alt-i-ett mobiltelefon?
Mobilutstyr må behandle informasjon svært raskt for å holde frekvensene på 1 GHz som brukes i trådløst kommunikasjonsutstyr. Det betyr at den nye teknologien er spesielt viktig for mobiltelefoner og GPS.

Fordi SeGe-brikken kan kombineres med andre brikker, kan den integrere kommunikasjonsutstyr med lomme-PCer som 3Com Palm III og IBM WorkPad.

Raskere enn kobber
I august lanserte IBM prosessorer med kobber, som leder strøm mer effektivt enn aluminium. Senere kom IBM med en teknologi som økte klokkehastigheten ytterligere ved å isolere transistorene bedre.

Nå lanserer datagiganten altså SeGe-teknologien, som bærer i seg kimen til en langt mer dramatisk forbedring av prosessorteknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse