Annonse


Høstslipp av nye prosessorer

Neste uke vil produsenten Advanced Micro Devices (AMD) vise sin nye brikke K7 i Silicon Valley. Dette skjer på en konferanse arrangert av det amerikanske magasinet Microprocessor Report. Også andre produsenter står i kø for å vise fram nyheter.

Stor konkurranse
– AMDs brikke vil ikke bare konkurrere med Intels produkter, men kan kanskje også bli et raskere alternativ, skriver den amerikanske nettavisen Nando Times.

– Intel er i ferd med å få sterkere konkurranse. AMD vil ha sin sjuende generasjon på markedet og det trolig før Intel har introdusert sine tilsvarende prosessorer, sier redaktør Linley Gwennap, i magasinet Microprocessor Report. – Og muligheten til å ligge i front gir AMD gode fremtidsutsikter.

AMDs nye brikke K7 er ventet å ha en klokkehastighet på 500 MHz når den kommer på markedet første halvdel av 1999, og det ventes at den vil ha en ytelse bedre enn Intels varslede Katmai, som trolig introduseres i 1999.

Annonse


Sterk prosessor
Intels syvende generasjons brikker har kodenavnene Willamette og Foster. De ventes ut på markedet enten sent år 2000, eller tidlig året etter, i følge kilder i Intel.

Cyrix, som nå eies av National Semiconductor, vil presentere sin nye brikke – Jalapeno på konferansen. Det spesielle med denne prosessoren er at mange funksjoner samles på selve hovedprosessoren. Dette er en sterk motsetning til hvordan konkurrentene sprer funksjoner på flere brikker.

Annonse