Annonse


Høstslipp av nye prosessorer

Neste uke vil produsenten Advanced Micro Devices (AMD) vise sin nye brikke K7 i Silicon Valley. Dette skjer på en konferanse arrangert av det amerikanske magasinet Microprocessor Report. Også andre produsenter står i kø for å vise fram nyheter.

Stor konkurranse
– AMDs brikke vil ikke bare konkurrere med Intels produkter, men kan kanskje også bli et raskere alternativ, skriver den amerikanske nettavisen Nando Times.

– Intel er i ferd med å få sterkere konkurranse. AMD vil ha sin sjuende generasjon på markedet og det trolig før Intel har introdusert sine tilsvarende prosessorer, sier redaktør Linley Gwennap, i magasinet Microprocessor Report. – Og muligheten til å ligge i front gir AMD gode fremtidsutsikter.

AMDs nye brikke K7 er ventet å ha en klokkehastighet på 500 MHz når den kommer på markedet første halvdel av 1999, og det ventes at den vil ha en ytelse bedre enn Intels varslede Katmai, som trolig introduseres i 1999.

Annonse
Sterk prosessor
Intels syvende generasjons brikker har kodenavnene Willamette og Foster. De ventes ut på markedet enten sent år 2000, eller tidlig året etter, i følge kilder i Intel.

Cyrix, som nå eies av National Semiconductor, vil presentere sin nye brikke – Jalapeno på konferansen. Det spesielle med denne prosessoren er at mange funksjoner samles på selve hovedprosessoren. Dette er en sterk motsetning til hvordan konkurrentene sprer funksjoner på flere brikker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse