Annonse


Faen til programvare

Poenget er å synliggjøre for foreldrene at man ikke kan overlate familieansvar og oppdrageransvar til en maskin. Da mister man kontrollen og alt kan gå helt galt. – Det finnes ikke det program som kan erstatte familien, har programmereren sagt til Wired News.

Han understreker at folk ikke skal føle slik ærefrykt for teknologien at de tror den kan utrette mirakler. Enkelte ting kan menneskene gjøre langt bedre enn teknologien.

Produsenten nekter
Programvaren det gjelder er ”The Secret Writers’ Society” til Macintosh som skal lære barn å skrive ved å lese stilene barna selv har skrevet høyt for dem. Programmet er utgitt av Panasonic Interactive Media.

Panasonic på sin side hevder at det ikke har vært teknisk mulig å sabotere programmet. Ordene er kommet inn ved en teknisk feil i et program som skulle hindre maskinen i å lese nettopp de forbudte ordene…