Annonse


Alcatel kjøper datakom

Oppkjøpet av det 200 personer store selskapet er det siste i en rekke tilfeller der interessante teknologi-selskaper blir overtatt av større elektronikk-produsenter. Samtidig er det en del av en trend, der de tradisjonelle leverandørene til teleoperatørene kjøper seg den teknologien de mangler på området datakommunikasjon. Årsaken er den pågående sammensmeltningen av tele- og datakommunikasjon.

En rekke oppkjøp
Både Cisco, 3Com og Bay Networks har vært ute på handlerunde blant nye oppstartselskaper med teknologi for å levere gigabit ethernet. Sistnevnte kjøpte i fjor Rapid City, og ble selv kjøpt opp av teleleverandøren Nortel, en av de ferskeste fusjonene mellom tele- og dataselskaper. Et av de andre ferske eksemplene på at selskaper med teknologi for gigabit ethernet ikke forblir uavhengige lenge, er Fore Systems kjøp av Berkeley Networks for 1,8 milliarder kroner i august, i følge Cnet.

I dag er kun Foundry Networks og Extreme Networks igjen blant de uavhengige selskapene som dukket opp midt på 90-tallet.

Enormt marked
Årsaken til interessen for gigabit-ethernett-teknologien kan leses ut av International Data Corporations undersøkelse som forventer at markedet for gigabit ethernet vil passere 11 milliarder kroner i år 2001.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse