Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kommune tatt for kopiering

TELEGRAM: Vestvågøy kommune i Lofoten kjøpte 35 PC-er til kommunens ansatte, og holdt kurs i hvordan Microsoft Office brukes. Deretter fikk de ansatte ta med maskinene hjem. Det vil koste Vestvågøy 222.000 kroner eller en rettssak.

Årsaken er at programpakken Microsoft Office ble lagt inn på maskinene under kurset, og den ble ikke slettet før de ansatte fikk sine maskiner hjem. Maskinene var kjøpt inn for videresalg til kommunenes ansatte. Nå mener Microsoft at Vestvågøy kommune skylder dem betaling for 60 lisenser.

Kravet virker høyt
– Vi er glade for at forholdene kommer i orden, men kravet er svært høyt, sier IT-ansvarlig Jim Hammer i Vestvågøy kommune til lokalavisen Lofot Tidende.

Kravet forfaller til betaling om få dager, og dersom kommunen ikke betaler varsler advokatfirmaet Arntzen, Underland & Co. at de vil bli reist sak mot Vestvågøy.