Annonse


Ufattelig raskt over dammen

UUNET WorldCom kan for øyeblikket tilby 645 Mbps over Atlanterhavet, noe som er nesten 15 ganger mer enn selskapet hadde til disposisjon i 1997. Men utviklingen kan ikke slutte der, hevder David Barret, markedsdirektør i UUNET Europa.

Jobber hardt
– Vi har de siste tre årene jobbet konstant for å holde tritt med behovet for båndbredde, og det er ingenting som tyder på at vi har nådd målet ennå. Derfor skal vi innen jul ha på plass tre transatlantiske forbindelser, hver med en kapasitet på 155 Mbps, sier Barret.

– Betyr ikke dette bare at Internett-trafikken har helt galt tyngdepunkt så lenge mesteparten av den europeiske trafikken stadig vekk rutes via USA?

– Europa er i dag et våre viktigste fokusområder. I løpet av de første seks månedene i år øker vi kapasiteten på vårt nett i Europa fra 400 Mbps til nesten 3000 Mbps. Og planene våre sier at vi skal tidoble kapasiteten innen september 1999, sier han.

Annonse
Tåler ikke forsinkelser
– Vi tilbyr multimegabit forbindelser til London fra Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt, Monaco, Milano, Stockholm og Zürich, og stamnettet vårt har en eller flere forbindelser på 155 Mbps mellom Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt, London og Paris.

– Det hele er satt opp som et tett nett der hver by er forbundet med tre andre, slik at det ikke finnes noe enkelt punkt hvor forbindelsen kan brytes, samtidig som det begrenser forsinkelser i overføringene. Det siste er et viktig poeng nå når stadig flere brukere er opptatt av forskjellige former for Internett-telefoni, hvor nettet ikke tåler de forsinkelsene man tidligere kunne leve med, sier Barret.

– Bare i løpet av høsten kommer båndbredden i Europa til å øke med mer enn 600 Mbps.

Ikke i Norge
For øyeblikket er UUNET ikke tilstede i Norge, men selskapet har vært på plass i Danmark siden 1995, og WorldCom (som eier UUNET) selger selskapets tjenester i Sverige. I Europa har selskapet 750 ansatte og mer enn 6000 næringslivskunder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse