Ballmer, Steve

Annonse


Tynne nerver hos Microsoft

Ballmer, Steve

Oslo Konserthus var fullsatt av norske næringslivsledere, IT-folk og andre deltakere da Steve Ballmer entret podiet fredag morgen. Ballmer er Bill Gates’ høyre hånd og nyutnevnt president hos Microsoft, hvor han har jobbet siden 1980. Han er dessuten hovedvitne i saken mellom Microsoft og det amerikanske justisdepartementet som starter i midten av oktober.

Når noe skjærer seg
Lampene i konserthuset kastet bokstavelig talt et gyllent skjær over nestkommanderende i verdens mest verdifulle bedrift, da Steve Ballmer energisk fremførte sitt budskap:

– Bill oppfant begrepet Digital Nervous System for å få forretningsfolk til å sammenlikne bedriftens IT-system med kroppen, sa Ballmer.

Annonse
Microsoft mener at IT-systemet bør fungere like raskt som kroppen, for eksempel slik den reagerer idet man skjærer seg i fingeren: – Hvordan får bedriften beskjed om at konkurrenten har satt ned prisene? Hvor raskt og hvordan reagerer bedriften i slike tilfeller?

Dårlige nyheter
Ballmer ville hjelpe de norske tilhørerne med å drømme om et godt fungerende digitalt nervesystem (DNS) bygd på fire teser:

 • Dårlige nyheter må formidles raskt.
 • Internett forandrer alt.
 • Kundene må stå i sentrum.
 • Alle medarbeidere er kunnskapsmedarbeidere.

  Coca Cola som fakkelbærer
  Steve Ballmer nevnte flere eksempler på vellykkede systemer, deriblant den belgiske teleoperatøren Belgacom, og Coca-Cola.

  Belgacom var faktisk det første selskapet som ble utbygget med et slikt digitalt nerve system fra Microsoft.

  Salgstall fra Bergen
  – Alle medarbeidere må ha tilgang til informasjonen, ta beslutninger og kunne handle hvor enn de er. Selv har jeg tatt tre viktige beslutninger for Microsoft de fem siste dagene, mens jeg har vært på reisefot, sa Ballmer.

  – Jeg har oppdaterte salgstall på skjermen, og kan øyeblikkelig sammenlikne salget i Bergen med andre byer. Jeg får omlag 80 meldinger om dagen og bruker en time på å besvare dem.

  Samtidig og oppfordret han tilhørerne til å sende post til [email protected].

  Norden er avansert
  – Nordmenn er fortrolige med å behandle elektronisk informasjon. Det er antakelig flere som jobber foran PC-er i Norge enn i resten av Europa. Der er andelen 55 prosent, mens den er 75-80 prosent i USA, sa han.

  På spørsmål om Microsoft vurderte Norge og Norden som spennende testmarkeder, svarte Ballmer: – Norden er en region med sterke IT-brukere, og erfaringene kan vanskelig overføres. Dere er mye mer avanserte enn land som ligger like sør for dere!

  Cyberia og Elsjupp
  Steve Ballmer var på forhånd blitt grundig briefet om norske forhold av den norske Microsoft-sjefen Settevik. Han fremhevet den norske nettsiden Cyberia som et vellykket konsept for netthandel, men bommet litt på uttalen da han fortalte at Cyberia var eid av kjeden Elsjupp!

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse