Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rekordbesøk på SOL

OSLO: Endelig en gladnyhet for den hardt belastede SOL-redaksjonen. Forrige uke (uke 40) passerte nettstedet for aller første gang fem millioner oppslag.

Det endelig tallet ble 5.350.155 oppslag.

Kvasir drar hits
Rekorden skyldes ikke minst god drahjelp fra søkermotoren SOL Kvasir som oppnådde rekordresultatet 2.076.981 oppslag i samme uke. Tallene for SOL Kvasir, som er Norges største tjeneste på nettet, er inkludert i rekordresultatet til SOL.

Redaksjonell endring
– Den kraftige veksten i oppslag må tilskrives at vi er blitt bredere nyhetsmessig og at vi har begynt å bruke Alta Vista teknologien. På søkestedet Kvasir kan det nå også gjøres utenlandske søk, sier informasjonsdirektør Lasse Gimnes i SOL til ITavisen.

SOLs forrige ukerekord ble satt i midten av mars, og var på 4,7 millioner oppslag. Årets dårligste uke var i midten av juli med 3,4 millioner oppslag.