Annonse


Dumper pris på mobiltelefon

Resultatet har ikke svart til forventningene for Mobilix, som bare har GSM 1800-nett i Danmark. Kundene har uteblitt grunnet skepsis over dårlig dekning. Så derfor vil Mobilix, som eies delvis av France Telecom, kapre kunder ved å selge meget rimelige tobånds telefoner.

Billig tobånds telefon
Til uken lanserer Mobilix forhåndsbetalte abonnement under navnet Mobilix Mayday. For under 500 kroner kan kundene da kjøpe en tobånds (dual-band) telefon, og inkludert i prisen er 100 kroner taletid, skriver den danske næringsavisen Børsen.

Prisen for bruk er 3 kroner minuttet dersom man bruker Mobilix eget nett. Vanligvis koster en tobånds telefon mellom 500 og 1 000 kroner mer enn en vanlig GSM-telefon.

Lovt utsettelse
Konkurrentene Tele Danmark og Sonofon har derimot egne problemer. De har bedt den danske Telestyrelsen, som tilsvarer det norske Post- og teletilsynet, om å utsette byggingen av et eget GSM 1800-nett i ett år. Det har de nemlig blitt lovt tidligere.

Annonse
Telestyrelsen godtar ikke selskapenes begrunnelse med at det hittil er for få abonnenter på GSM 1800-nettet. Og en utsettelse vil gi fordeler i forhold til Telia og Mobilix, skriver Telestyrelsen i sitt avslag, og det vil de ikke ha noe av.

Brukt 900 millioner
Svenske Telia passerte 10.000 abonnenter på sitt nett i sommer, og har kapasitet til det mangedobbelte. Selskapet har planlagt å investere 1,8 milliarder kroner på sitt danske nett, og har allerede brukt halvparten.

– Utbyggingen fortsetter, men jeg kan ikke avvise påstander om at vi hadde lagt en annen strategi om vi hadde forutsett utviklingen, sier adm. direktør Kaj Juul-Pedersen i danske Telia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse