Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dumper pris på mobiltelefon

TELEGRAM: Trafikken på GSM 1800-nettet i Danmark er blitt mindre enn ventet. Derfor ville to operatører utsette byggingen av eget nett, men har fått avslag. Samtidig lanserer Mobilix tobånds (dual band) telefoner til 500 kroner med kontantkort.

Resultatet har ikke svart til forventningene for Mobilix, som bare har GSM 1800-nett i Danmark. Kundene har uteblitt grunnet skepsis over dårlig dekning. Så derfor vil Mobilix, som eies delvis av France Telecom, kapre kunder ved å selge meget rimelige tobånds telefoner.

Billig tobånds telefon
Til uken lanserer Mobilix forhåndsbetalte abonnement under navnet Mobilix Mayday. For under 500 kroner kan kundene da kjøpe en tobånds (dual-band) telefon, og inkludert i prisen er 100 kroner taletid, skriver den danske næringsavisen Børsen.

Prisen for bruk er 3 kroner minuttet dersom man bruker Mobilix eget nett. Vanligvis koster en tobånds telefon mellom 500 og 1 000 kroner mer enn en vanlig GSM-telefon.

Lovt utsettelse
Konkurrentene Tele Danmark og Sonofon har derimot egne problemer. De har bedt den danske Telestyrelsen, som tilsvarer det norske Post- og teletilsynet, om å utsette byggingen av et eget GSM 1800-nett i ett år. Det har de nemlig blitt lovt tidligere.

Telestyrelsen godtar ikke selskapenes begrunnelse med at det hittil er for få abonnenter på GSM 1800-nettet. Og en utsettelse vil gi fordeler i forhold til Telia og Mobilix, skriver Telestyrelsen i sitt avslag, og det vil de ikke ha noe av.

Brukt 900 millioner
Svenske Telia passerte 10.000 abonnenter på sitt nett i sommer, og har kapasitet til det mangedobbelte. Selskapet har planlagt å investere 1,8 milliarder kroner på sitt danske nett, og har allerede brukt halvparten.

– Utbyggingen fortsetter, men jeg kan ikke avvise påstander om at vi hadde lagt en annen strategi om vi hadde forutsett utviklingen, sier adm. direktør Kaj Juul-Pedersen i danske Telia.

Stikkord: Mobil