Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor beholder overskudd

OSLO: Telenor og Tormod Hermansen (bildet) skal få beholde mer av sitt overskudd til eget bruk. På tre år vil regjeringens uttbytte fra Telenor redusert fra 950 millioner kroner til 375 millioner kroner.

Hermansen (glad)

Om regjeringen Bondeviks forslag til statsbudsjett går gjennom vil ledelsen i Telenor få større styringsmuligheter over sitt budsjett. Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor var mandag formiddag ikke tilgjengelig for en kommentar til forslaget.

Satser utenlands
Konsernsjef Tormod Hermansen har tidligere advart mot å tappe for mye av Telenors overskudd. Telenor går med mindre i overskudd i år enn i fjor, dette skyldes i hovedsak selskapet satsing på utenlandske marked.

I regjeringens forslag til budsjett heter det at forskjellige uavhengige vurderinger av Telenors verdi har hevdet at konsernet har hatt en sterk verdiøkning det siste året. Anslag går ut på at selskapet i dag er verdt mellom 40 og 50 milliarder kroner.

Stikkord: Mobil