Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Smartkort utviklet i Norge

TELEGRAM: Elektronikk-kjempen Hitachi regner med at markedet for smartkort vil ta av i løpet av få år. Nå har selskapet vært i Norge for å delta i etableringen av en bedrift som skal utvikle elektroniske smartkort.

Hitachi regner nemlig med at smartkort-eksplosjonen vil starte i Norden, ettersom vi allerede ligger langt fremme i bruken av PC, Internett og mobiltelefoner. Det japanske selskapet regner med at mye vil skje i løpet av tre til fire år.

Uendelig potensiale
– Elektroniske smartkort kommer i løpet av få år til å erstatte de tradisjonelle magnetkortene, fordi brukspotensialet er uendelig mye større, sier Hitachis europasjef Hiroaki Nakanishi tiil Dagens Næringsliv.

Japaneren var i Oslo for å være med på stiftelsen av Smart Card Systems (SCS), som skal være et senter for smartkortene. Kortene er basert på en chip fra Hitachi.

SCS har en aksjekapital på to millioner kroner, og Hitachi Europe sitter på 35 prosent av aksjene. Aksjonærene skal i første omgang bruke fem millioner kroner på utviklingen av smartkort-applikasjoner.