CacheFlow

Annonse


Ny teknikk gir lynrask surfing

CacheFlow

Telecom Revy har fått demonstrert fremtidens måte å surfe på. Alle sider man er innom blir lagret på en cacheserver, som samler all data lokalt for fremtidig surfing.

Annerledes, men enkel
Denne spennende teknologien gjør at surfingen vil gå uendelig mye kjappere enn i dag. Teknikken er enkel og den har gjort CacheFlow til et av de “hotteste” Internett-selskapene i Silicon Valley.

I motsetning til en ordinær proxyserver, oppdaterer cacheserveren fortløpende alle nettsidene og webobjektene som er lagret. Det betyr at dersom kollegaen din på kontoret ved siden av har vært hos CNN slipper du å laste ned siden når du besøker nettstedet. Det er kun de forandrede data som blir oppdatert.

Annonse
Sparer tid og penger
En liten minitest Telecom Revy har foretatt viser at norske bedrifter kan spare mye, både i tid på nedlasting av sider og tapt arbeidsfortjeneste.

Den nye teknologien reduserer tidsforbruket med om lag to tredjedeler av det du er vant til. Derfor kan du regne med at økonomisjefen i din bedrift kommer til å gni seg i hendene over CacheFlow.

Fire størrelser
– Vi går nå aktivt inn på det europeiske og nordiske markedet. Til nå har vi kun konsentrert oss om USA, og da spesielt det nordamerikanske markedet, sier markedssjef Kelly Herrel til Telecom Revy.

I første omgang vil CacheFlow etablere et europeisk hovedkontor utenfor London. Men Herrel mener det nordiske markedet ligger så langt fremme at han ikke utelukker at selskapet vil etablere seg her i løpet av få år.

Utradisjonell prising
Den utradisjonelle prisingen av produktet tar utgangspunkt i antall sider som er lastet ned til CacheFlow serveren.

– Det betyr at et konsern for eksempel bestiller 150.000 millioner nettsider som skal ligge på serveren. Når disse er “brukt opp” fakturerer vi på nytt. Dette systemet har fungert over all forventning her i USA, sier Herrel.

Ivaretatt sikkerhet
Kelly Herred opplyser til Telecom Revy at mange har fokusert på sikkerheten ved bruk av cacheservere.

– Det som er viktig at data som ligger “gjemt” bak et passord ikke vil bli lagret ved hjelp av CacheFlow-teknolgien. Nettsider som trenger passord eller har annen form for beskyttelse vil dermed ikke bli tilgjengelig, avslutter Herrel.

Serveren kommer i fire forskjellige størrelser avhengig av hvor mange brukere som skal benytte teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse