Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft taper mot staten?

TELEGRAM: Netscapes administrerende direktør Jim Barksdale tror at Microsoft og Bill Gates (bildet) vil tape rettssaken mot det amerikanske justisdepartementet. Barksdale mener Microsoft er et monopolselskap som bryter loven.

Gates, Bill NY2

Netscape-sjefen er i Sverige for å holde foredrag om nettøkonomi og for å snakke med svenske selskaper. Og i anledning Sverigebesøket har han blitt intervjuet av Svenska Dagbladet. Når samtalen kommer inn på Bill Gates og hans Microsoft, gnistrer det av Barksdale.

Skråsikker Barksdale
– Det er ikke noe å diskutere. Microsoft kommer til å tape den rettssaken, sier Barksdale til SD. Han mener Microsoft utnytter stillingen sin i markedet.

Det amerikanske justisdepartementet har stevnet Microsoft fordi det mener at selskapet bryter konkurranseloven. Dessuten hevder departementet at Microsoft i kraft av sin ”monopolstilling” benytter seg av ulovlige metoder for å knuse mindre konkurrenter.

Ifølge Barksdale forsøkte Microsoft å få Netscape med på en avtale om hvordan de to kunne dele opp markedet for software for Internett.