Gates, Bill NY2

Annonse


Microsoft taper mot staten?

Gates, Bill NY2

Netscape-sjefen er i Sverige for å holde foredrag om nettøkonomi og for å snakke med svenske selskaper. Og i anledning Sverigebesøket har han blitt intervjuet av Svenska Dagbladet. Når samtalen kommer inn på Bill Gates og hans Microsoft, gnistrer det av Barksdale.

Skråsikker Barksdale
– Det er ikke noe å diskutere. Microsoft kommer til å tape den rettssaken, sier Barksdale til SD. Han mener Microsoft utnytter stillingen sin i markedet.

Det amerikanske justisdepartementet har stevnet Microsoft fordi det mener at selskapet bryter konkurranseloven. Dessuten hevder departementet at Microsoft i kraft av sin ”monopolstilling” benytter seg av ulovlige metoder for å knuse mindre konkurrenter.

Ifølge Barksdale forsøkte Microsoft å få Netscape med på en avtale om hvordan de to kunne dele opp markedet for software for Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse