Annonse


Merkantildata i fritt fall

Tele Danmark fikk store aksjeposter i betaling da de solgte DanaData til Merkantildata. Nå ønsker selskapet å kvitte seg med disse, skriver Finansavisen.

På tvers av analyser
Aksjens toppnotering i år var på 135 kroner, mens den torsdag formiddag ble omsatt for bare 54,50. Og dette til tross for at både analytikere og økonomiske blader har anbefalt aksjen. Kapital hadde for eksempel en meget positiv analyse av aksjen i nest siste nummer. Like fullt fortsetter aksjen å falle.

Aksjen blør selvsagt som følge av lite optimisme i markedet, men en annen årsak er altså at Tele Danmark planlegger å dumpe aksjene de får i betaling. Da prisen på DanaData ble fastsatt, ble det også bestemt at oppgjøret skulle skje i aksjer, og når prisen på Merkantildatas aksjer nå faller, betyr det at Tele Danmark får enda flere aksjer i oppgjør.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse