Annonse


Norge i det mobile utland

– I Norge nærmer mobiltettheten seg 50 prosent. I Tyskland er tettheten bare 13 prosent. Dette gir en god indikasjon på de muligheter vi ser i det tyske markedet, sa Telenors konsernsjef Tormod Hermansen under pressekonferansen da VIAG Interkom lanserte sitt mobilnett i München onsdag.

Europa-satsing
Det første som åpner er VIAG Interkom, som Telenor eier ti prosent av mens det sydtyske energiselskapet VIAG og British Telecom er hovedaksjonærer ned 45 prosent hver. VIAG Interkoms tilbud omfatter både fasttelefoni, mobilkommunikasjon og internettjenester.

Dette innebærer at selskapet kan tilby en felles faktura for alle tjenester, felles kundeservice, ett kontaktpunkt for alle kommunikasjonstjenester og mulighet for rabatter på alle kommunikasjonskostnader. VIAG Interkom har som mål å omsette for om lag 10 milliarder tyske mark (rundt NOK 44 milliarder) i år 2006, noe som tilsvarer åtte prosent av det totale tyske telekommunikasjonsmarkedet.

75 medarbeidere
Hovedkontoret til VIAG Interkom ligger i München. Med seks avdelingskontorer og et kundesenter i Nürnberg, er selskapet etterhvert representert i hele Tyskland. I alt 75 Telenor-medarbeidere har deltatt i oppbyggingen av VIAG Interkom.

Medeier
Dette betyr at Telenor innen utgangen av oktober er medeier i mobilselskap i fem vesteuropeiske land, nemlig Irland (Esat Digifone), Hellas (Cosmote), Ungarn (Pannon), samt Connect og VIAG Interkom.