Annonse


Nok en bug i Netscape

Det er ikke første gang vi hører om sikkerhetshull i nettlesere eller e-post program i år. Og nå får vi altså et nytt.

Laster raskere
Det nyeste sikkerhetshullet involverer det såkalte cache-minnet. Dette er et mellomlagringsminne på maskinen, der en del informasjon fra sider du har besøkt blir spart.

Når du besøker siden neste gang, sjekker maskinen cache-minnet. Dersom det finnes informasjon på din egen maskin som tilsvarer det som ligger på siden, hentes dette fra maskinen fordi det lastes raskere derfra enn fra siden.

Har full kontroll
Men 20 år gamle Dan Brumlee fra California fant ut at han kunne skrive et program som gjorde at han fikk tilgang til dette minnet fra en annen datamaskin. Det gjør at han i stor grad kan se hvilke nettsteder andre mennesker har besøkt.

Annonse


– Det forteller deg hva andre mennesker gjør på nettet, og det igjen forteller deg en del om dette mennesket, sier Evan Hendricks, utgiver av Privacy Times, til Nando.net.

Jobber med saken
Netscape jobber med å lage en ”fiks” som skal ta seg av problemet. Inntil den er klar, anbefaler selskapet at folk sletter cache-minnet etter hver gang de har brukt maskinen. Da fjernes de elektroniske sporene som kan fortelle hvilke sider du har besøkt.

Bugen finnes i flere av Netscapes versjoner.