Statoilbabe

Annonse


Statoil mest sexy

Statoilbabe

Statoil er den klart mest attraktive bedriften blant sivilingeniørstudenter. Ifølge undersøkelsen har hele 12,38 prosent av studentene oljeselskapet høyest på sin ønskeliste over arbeidsgivere.

Gode karrieremuligheter
Selskapet konkurrerer først og fremst med Norsk Hydro og konsulentfirmaer.

Flere konsulentfirmaer som tilbyr høy lønn og gode karrieremuligheter, deriblant Andersen Consulting, McKinsey & Co og The Boston Consulting Group, ligger høyt oppe på studentenes ønskeliste.

Annonse
Ambisiøse studenter
Studentene legger mest vekt på gode utviklings- og etterutdanningsmuligheter og bryr seg lite om de må jobbe overtid som nyutdannede.

Varierte arbeidsoppgaver, ungt og inspirerende arbeidsmiljø og høy lønn legges det også stor vekt på. Kun 7,8 prosent av studentene mente at sikker jobb var et viktig kriterium ved valg av arbeidsgiver.

Vestlandet lokker
– Resultatene er i samsvar med det jeg hadde trodd, men det er litt overraskende at Statoil skiller seg så mye ut i forhold til andre, sier arrangementsansvarlig og student Trond Fiskum til Telecom Revy.

Han understreker imidlertid at Statoil er flink til å bearbeide studenter. Det synes heller ikke som om studentene synes det er noen ulempe at de fleste arbeidsplassene i Statoil ligger på Vestlandet.

God begynnerlønn
Også lønnsmessig er det gyldne tider for sivilingeniørstudentene.

– De fleste får en begynnergrunnlønn mellom 270.000 og 350.000 kroner. I løpet av et par år kan de legge på fra 10-20 prosent til det dobbelte av denne lønnen, sier Fiskum.

Han sier at IT- og databedrifter samt oljeselskaper tilbyr de beste betingelsene og er de ivrigste til å rekruttere studenter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse