Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Genial ny netteknologi

SILICON VALLEY: Merk deg navnet iReady med det samme. Ved hjelp av en ny billig chip, skal japaneren Ryo Koyama gjøre Internett til en funksjonell del av mobiltelefoner, skrivere, lommedatamaskiner, medisinske apparater og leker!

Koyama, Ryo

Ryo Koyama er i ferd med å ta innersvingen på giganter som Intel og Microsoft med en idé som er like enkel, som den er genial;

Trenger ikke all kraften
– Internett- og webteknologi er dessverre forsatt svært PC-avhengig. Her i USA er over 40 millioner mennesker koblet til nettet. Nesten alle disse jobber via store PC-er, gjerne av typen pentium, sier Ryo Koyama til Telecom Revy.

– Derfor har jeg i lag med noen av de klokeste hodene i Silicon Valley funnet opp en Internett-tuner, en meget avansert chip, som kan plasseres i de fleste av forbrukersamfunnets elektroniske dingser.

Får uhemmet skryt
Flere venture- og investeringsselskaper, samt kjente nettblader, som Wired, skryter selskapet uhemmet opp i skyene på grunn av den unike teknologien som er benyttet i chipen.

I dag er nettets begrensinger lagt i at folk må ha avanserte PC-er for å kunne nyttegjøre seg nettets fordeler.

Ut til massene
– Hvorfor skal jeg la meg kjøpe av et selskap som så langt ikke har klart å bringe Internett til de store massene? Intel er et bra selskap, men de er for opphengt i at nettet tilhører kun PC-brukere, sier Ryo Koyama.

– Ved hjelp av den allerede kjente TCP/IP-standarden har vi laget Internett-tuneren som nå skal bli produsert av Toshiba, men av konkurransemessige hensyn vil jeg ikke kommentere når denne kommer i handelen.

Made in Hong Kong
Etter det Telecom Revy erfarer vil den første tuneren bli plassert i en leke som skal produseres i Hong Kong. Leken, som innehoder et lærespill, skal selv kunne hente software via nettet.

Japanske Toshiba var en stund interessert i å kjøpe iReady men Ryo Koyama valgte å være et uavhengig utviklingsselskap. Toshiba ble så begeistret for idéen at de nå vil sette i gang en masseproduksjon av iReadys nettuner.

Billig og god
Det er ventet at tuneren vil revolusjonere hele markedet slik at også vanlige folk, uten de helt store investeringene, kan ta i bruk Internett med blant annet surfing og elektronisk post. Mulighetene for teknologien er uante.

Reduserer prisen på faks
I faksmaskiner vil tuneren kunne være svært nyttig. Ved å sende en faks over Internett med TCP/IP-teknologi vil sendingene kunne gå 40 prosent hurtigere, og dermed vil kostnadene synke betraktelig, viser tester Telecom Revy fikk se.

Lignende faksmaskiner som blant annet produseres av Panasonic har i dag en innebygget pentium-prosessor noe som gjør de uforholdsmessig dyre. Med iReadys tuner vil kostprisen bli billigere og produktet mer attraktiv.

Dersom internett-tuneren vinner markedet er det ingen tvil om at Ryo Koyama i løpet av kort tid kan komme til å bli en av de rikeste menn i prestisjetunge Silicon Valley….