Koyama, Ryo

Annonse


Genial ny netteknologi

Koyama, Ryo

Ryo Koyama er i ferd med å ta innersvingen på giganter som Intel og Microsoft med en idé som er like enkel, som den er genial;

Trenger ikke all kraften
– Internett- og webteknologi er dessverre forsatt svært PC-avhengig. Her i USA er over 40 millioner mennesker koblet til nettet. Nesten alle disse jobber via store PC-er, gjerne av typen pentium, sier Ryo Koyama til Telecom Revy.

– Derfor har jeg i lag med noen av de klokeste hodene i Silicon Valley funnet opp en Internett-tuner, en meget avansert chip, som kan plasseres i de fleste av forbrukersamfunnets elektroniske dingser.

Annonse
Får uhemmet skryt
Flere venture- og investeringsselskaper, samt kjente nettblader, som Wired, skryter selskapet uhemmet opp i skyene på grunn av den unike teknologien som er benyttet i chipen.

I dag er nettets begrensinger lagt i at folk må ha avanserte PC-er for å kunne nyttegjøre seg nettets fordeler.

Ut til massene
– Hvorfor skal jeg la meg kjøpe av et selskap som så langt ikke har klart å bringe Internett til de store massene? Intel er et bra selskap, men de er for opphengt i at nettet tilhører kun PC-brukere, sier Ryo Koyama.

– Ved hjelp av den allerede kjente TCP/IP-standarden har vi laget Internett-tuneren som nå skal bli produsert av Toshiba, men av konkurransemessige hensyn vil jeg ikke kommentere når denne kommer i handelen.

Made in Hong Kong
Etter det Telecom Revy erfarer vil den første tuneren bli plassert i en leke som skal produseres i Hong Kong. Leken, som innehoder et lærespill, skal selv kunne hente software via nettet.

Japanske Toshiba var en stund interessert i å kjøpe iReady men Ryo Koyama valgte å være et uavhengig utviklingsselskap. Toshiba ble så begeistret for idéen at de nå vil sette i gang en masseproduksjon av iReadys nettuner.

Billig og god
Det er ventet at tuneren vil revolusjonere hele markedet slik at også vanlige folk, uten de helt store investeringene, kan ta i bruk Internett med blant annet surfing og elektronisk post. Mulighetene for teknologien er uante.

Reduserer prisen på faks
I faksmaskiner vil tuneren kunne være svært nyttig. Ved å sende en faks over Internett med TCP/IP-teknologi vil sendingene kunne gå 40 prosent hurtigere, og dermed vil kostnadene synke betraktelig, viser tester Telecom Revy fikk se.

Lignende faksmaskiner som blant annet produseres av Panasonic har i dag en innebygget pentium-prosessor noe som gjør de uforholdsmessig dyre. Med iReadys tuner vil kostprisen bli billigere og produktet mer attraktiv.

Dersom internett-tuneren vinner markedet er det ingen tvil om at Ryo Koyama i løpet av kort tid kan komme til å bli en av de rikeste menn i prestisjetunge Silicon Valley….

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse