Annonse


Hete oppkjøpsrykter

Mest standhaftig er ryktet om at Lucent, som tidligere var en del av AT&T, vil kjøpe Ascend, men også 3Com er et hett tips når det snakkes om Lucent. Ryktene vil ha det til at annonseringen av fusjonen er nært forestående, sannsynligvis før 2. oktober.

Mye rykter
Neste rykte er at prosessorgiganten Intel, som det siste året har beveget seg inn på markedet for nettverkselektronikk, snuser på 3Com. Beilere mangler det med andre ord ikke i markedet.

Før Nortel fikk fast fisk hos Bay, var også Ericsson på frierføtter hos samme kandidat. Ericsson har nå kjøpt ACC som er flinke på remote aksess-produkter for teleoperatører. ACCs majoritetseier var Newbridge, som fortsatt skal selge ACC-produkter.

Lever i synd
Siden vi er inne på rykter, er det nok bare et tidsspørsmål før Siemens og Newbridge slutter å leve i synd og bekrefter ekteskapet med ring på fingeren. Deres tette samarbeid er imidlertid kanskje tett nok til at fusjon strengt tatt ikke er nødvendig. Men, Siemens vil kanskje føle behov for å binde partneren mer formelt.

Det tette samarbeidet mellom Siemens, 3Com og Newbridge har selvsagt også gitt rom for fusjonsrykter. Deres produkter har i dag svært liten overlapping, noe som anses for et viktig kriterium ved ekteskap.