Rød, Anne (IKKE BRUK)

Annonse


Ericsson dropper IT-Fornebu

Rød, Anne (IKKE BRUK)

Steinar Tveit og Ericsson-ledelsen har siden i sommer arbeidet på spreng med å få finne et alternativ til Fornebu. Etter det ITavisen erfarer de vurdert hele 18 forskjellige tomter i Oslo-området og i Asker.

Ville til Fornebu
I forbindelse med oppsigelsen av mange Ericsson-ansatte på Hisøya for ett og et halvt år siden understreket adm. direktør Steinar Tveit flere ganger at selskapet svært gjerne ville samlokalisere sine virksomheter på Fornebu.

Tveit ville dessuten være nær Telenor-konsernet som er Ericssons største kunde i Norge. Telenor og Norsk Investorforum som planlegger å bygge henholdsvis nytt hovedkvarter og en IT-park har nå mistet sin beste allierte i utbyggingssaken.

Annonse
Informerte før helgen
– Vi har allerede informert Telenor og Norsk Investorforum om våre flytteplaner i Asker. De hadde forståelse og ønsket oss lykke til, sier Anne Rød til ITavisen.

Vi kommer fortsatt til å ha et nært samarbeid med Telenor, men vi kommer ikke til å flytte til Fornebu eller ha noe avdelingskontor der. Det er bare 10 minutter fra Asker til Fornebu.

Stor usikkerhet
Rød nevner flere grunner til at det ikke ble Fornebu. Først og fremst har Ericsson reagert på usikkerheten om eierforholdene og tomteprisene på Fornebu, samt usikkerhet om oppryddingen av flyplassområdet og manglende planlegging av infrastruktur i området.

For et par uker siden var det et møte i Asker og Bærums Næringsråd der man tok opp hva som skal skje med Fornebu etter at siste fly har lettet 7. oktober. Næringsminister Lars Sponheim var tilstede på møtet og fikk kritikk for at Regjeringen ikke har gjort nok i forbindelse med utredningen og planene for hva Fornebu skal brukes til.

Representanter for Ericsson var tilstede på møtet. Kun to uker senere har altså en av de største aktørene i spillet om Fornebu, norske Ericsson, nå valgt å ikke satse på flyplasstomten.

Hemmelig pris
– R19 A/S, A/S Pals eiendomsselskap, har solgt en del av Søndre Bondi Gård til Ericsson til hemmelig pris, sier Rød.

Tomten ligger veldig sentralt til i Asker sentrum og er dessuten nær både jernbane tilknyttet Gardermoen og riksvei E18. En internundersøkelse viste at to tredjedeler av de ansatte bodde i Akershus vest og Buskerud. Dette har vært sterkt medvirkende i valget.

Klart i år 2001
– Planen er at bygget det skal være klart for innflytting første kvartal i år 2001. Budskapet om tomtekjøpet er mottatt med stor entusiasme blant våre drøyt 600 medarbeidere i Asker, sier informasjonssjef Anne Rød.

I tiden fremover vil det bli gjennomført en arkitektkonkurranse til Ericsson nye norske hovedkontor.

Følg med!
ITavisen vil i løpet av mandag innhente kommentarer fra Telenor og Norsk Investorforum om Ericssons nei til Fornebu.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse