Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ærlighet varer ikke lengst

TELEGRAM: Verktøyene for å stoppe angrep mot offentlige databaser blir bare bedre og bedre. Men selv med nye ressurser i kampen leder crackerne det tekniske kappløpet.

Statlige bedrifter bruker stadig flere ressurser på å stenge sikkerhetshull i dataanleggene sine, men selv om utstyret og programvaren blir bedre og bedre, leder likevel motstanderen – de såkalte crackerne.

Stadig fornyelse
Steven Northcutt er programmerer og analytiker for US Navy. Han sier at det skjer noe nytt i cracker-miljøet hver eneste uke.

– Jeg tror de som er i forsvarsposisjon hele tiden er ett steg bak, sier Northcutt til TechWeb.

Internett hjelper kriminalitet
Det er Internett som har ført til crackernes forsprang. Flere og flere datamaskiner er koblet til nettet, og informasjon kan formidles uhyre raskt. Dessuten finnes det programmer som er såpass enkle i bruk at folk som ikke kan noe særlig om data kan prøve seg på enkle former for cracking.

– Cracking har blitt enklere og jeg må innrømme at antall forsøk mot oss har økt, sier John Thomas, som er sikkerhetsansvarlig i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Crackerne utveksler informasjon og programmer konstant, noe som gjør at de fortsatt har et forsprang i forhold til ”motstanderen”.