arkiv

Annonse


ISDN-suksess for Telenor

arkiv

– Vi har hele tiden hatt nok med å levere. Derfor har vi heller ikke gjort noe i markedet på lenge. Når vi iverksetter en kampanje, er det for å fokusere markedsføringen på ISDN Gjør Det Selv, sier Håkon Dyrnes som er produktsjef for ISDN Basis i avdelingen for avansert telefoni hos Telenor Privat.

Mange gjør det selv
Gjør det selv-løsningen har fungert utmerket etter at den ble lansert. Omtrent halvparten av kundene installerer selv ISDN-linje i boligen, sier Dyrnes.

– Vi har faset ut den såkalte dobbeltlinjen, og hvis noen ønsker tilknytning for analoge apparater, må de enten kjøpe ISDN-telefon med innebygd analog adapter, eller en løs adapter som kobles mellom telefonkontakten og apparatet. En adapter koster omtrent 1.000 kr.

Annonse


Ingen hast med ASDL
Kabel TV-selskapene bygger ut sine nett for telefoni og dataoverføring via kabelmodem: – Det kommer selvfølgelig alternative teknologier, men foreløpig har vi ikke merket særlig konkurranse fra den kanten. Telenor jobber selv med ADSL, men tidspunkt for lansering er ennå ikke bestemt, sier Håkon Dyrnes til Telecom Revy.

ADSL-teknologien, som overfører data med høy hastighet gjennom det gamle ledningsnettet, har stor utbredelse i USA.