iMac

Annonse


ITavisen tester iMac

iMacFire øyeblikk etter at jeg hadde pakket ut maskinen og fått trykket på startknappen, gikk jeg gjennom alle medfølgende programvarer. Registrerte at dinosaurusspillet var en killer, og skyndte meg å slå det av før jeg forsvant inn i krigen mot tyrannosaurus rex. I stedet forsøkte jeg å sette opp en forbindelse til Internett via den medfølgende selvforklarende programvaren.

Et kvarter etter surfet jeg på nettet med en hastighet på 31.200 bit/s. Godkjent veiledning.

Okkupasjon
Så kom den 10-årige poden hjem og oppdaget dinosaurusspillet. Dermed tok det minst fire timer før jeg fikk kontakt med både iMacen og 10-åringen.

Ny runde. Programmene som leveres med iMac er stort sett det man trenger for å traktere en datamaskin i hjemmet. I og med at Internett-forbindelse er mer eller mindre innebygd, kan resten av programvaren i verden skaffes for den kyndige. Jeg trengte sammenligningsgrunnlag. Derfor installerte jeg Adobe Photoshop 4.0. Tabbe!

Opprydding
En time seinere hadde jeg gitt opp å forsøke å rydde opp i systemet, og reinstallerte hele harddisken. Installasjonen av Photoshop knelte nemlig de nødvendige hjelpefiler til dinosaurusspillet, til nokså stor frustrasjon for nevnte pode. Reinstallasjonen fungerte for øvrig helt smertefritt via den medfølgende CDen. Alt fungerte som før igjen.