Gates, Bill NY2

Annonse


Tjener Gates for lite?

Gates, Bill NY2

Toppsjefen i America Online, Stephen Case, fikk i overkant av 1,2 milliarder kroner, for å lede et selskap med en totalomsetning på 2,6 milliarder kroner.

Andrew Grove, sjefen hos Intel, fikk 380 millioner kroner for å ta ansvaret for produsentens omsetning på 183 milliarder kroner. Med andre ord: Bill Gates tjener ikke mye til å være toppsjef i amerikansk IT-bransje.

Fast lønn og bonus
Hans faste lønn utgjorde ”bare” 2,7 millioner kroner siste finansår, og i tillegg fikk han 1,26 millioner utbetalt som bonus, en bonus som var langt dårligere enn den kunne ha vært:

Annonse
Hvis han hadde gjort en tilstrekkelig god jobb med å nå konsernets inntekts- og overskuddsmål ville han fått en bonus på 2,4 millioner, omlag 90 prosent av hans faste lønn.

Nestsjef tjener bedre
Steve Ballmer, president i Microsoft og nr. 2 i hierarkiet, tjente mer enn sin sjef, om enn ikke så mye: Til sammen fikk Ballmer 4 millioner kroner i lønn og bonus.

Ingen av de to toppsjefene fikk tilbud om aksjeopsjoner.

Billige sjefer
– Dette er slike tall du venter å finne i konserner med en omsetning fra 3,5 til 7 milliarder i året, og Microsoft er jo utvilsomt større enn som så, sier lederen for et konsulentselskap til det amerikanske nyhetsbyrået News.com.

I følge ham er Gates og Ballmer et kupp for sine aksjonærer, sett med amerikanske øyne. Og det finnes flere ansatte i konsernet som tjener mer enn Gates og Ballmer, enten man regner fast lønn eller lønn + opsjoner.

Unngår sosialkontoret
Men Bill Gates sulter ikke. Microsoft forteller at Bill Gates hadde 515.8 millioner aksjer i selskapet da finansåret ble avsluttet 30. Juni. Dette gir Gates en eierandel på 20,8 prosent i selskapet, til en verdi av 426 milliarder kroner ut fra torsdagens kurs på 804,64 dollar.

Det er med andre ord grunn til å tro at han ikke må stikke innom sosialkontoret denne uken heller, til tross for at mange altså mener at han er noe underbetalt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse