Annonse


Råbillig 3D-kort

Banshee er en billigversjon av superbrikken Voodoo2 som bare håndterer 3D. Creative 3D Blaster Banshee kommer til å koste en drøy tusenlapp i Norge.

Flere på markedet
Fra før av finnes 2D/3D-kombinasjonskortene Nvidia TNT og S3Savage 3D på markedet.

3D Blaster Banshee presterer imidlertid mye bedre 3D-resultater og eksepsjonelt høy 2D-score. Selv om Banshee ikke ekspederer 3D like kjapt som de beste Voodoo2-kortene Canopus Pure3D II og Diamond Monster 3D II, er det ikke langt unna.

Annonse
Banshee-brikken har bare en enhet som behandler tekstur, mens Voodoo 2 har to.

Til Norge om en måned
I USA koster Creative 3D Blaster Banshee med 16 MB minne 750 kroner. I Norge vil det koste noen hundrelapper mer.

– Den offisielle norske lanseringen skjer først i månedsskiftet oktober/november, forteller Creative Labs danske Norden-kontor til ITavisen. De første kortene kommer til Danmark om 10 dager.

Diamond Multimedia lanserte nylig Banshee-kortet Diamond Monster Fusion. Dette kortet koster imidlertid 1.100 kr i USA.

Heftige spesifikasjoner
Creative 3D Blaster Banshee er utstyrt med en 128-bit 2D-motor, 128-bit VGA og video, 16 MB SDRAM og kan kjøre oppløsninger på opptil 1.920 x 1.440 med 24- eller 32-bit farger.

3D Blaster Banshee støtter Glide og Direct3D i DirectX 6.0, og det leveres i både en AGP- og PCI-versjon.

Standard i nye PC-er
Den første Voodoo-brikken fra 3Dfx ble lansert på tampen av 1996 og var integrert i 3d-kortet Diamond Monster. Det ble en suksess. Voodoo løftet 3D-spillene til nye høyder, og ved juletider vil over 400 dataspill ha støtte for Voodoo.

Men 3Dfx måtte lage en billig 2D/3D-løsning for massemarkedet for å vokse videre. Derfor ble Voodoo Banshee unnfanget, og brikken er så billig at den sikkert blir standard i mange nye PC-er.

Tredimensjonal lyd
For å oppnå optimal dybdefølelse, må PC-en også utstyres med tredimensjonal lyd, og Creative Labs er klare til å levere det nye 3D-lydkortet Sound Blaster Live! i Norge, og billigversjonen Sound Blaster Live! Value kommer snart.

Diamond Multimedia lanserte denne uken lydakseleratoren Sonic Impact S90. Dette kortet leverer posisjonsbestemt 3D-lyd. S90 har 64-stemmers wavetable-syntese og støtter Vortex/A3D teknologi. Kortet koster bare 400 kr i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse