Annonse


Nye Lego-sett hackes

Lego Mindstorms er laget i et samarbeid mellom Lego og Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Mange bruksområder
Mindstorms er basert på de samme fargerike klossene som har gjort Lego til en slager på barnerom verden over, men med en vesentlig forskjell. Klossene har innebygde sensorer som reagerer på lys og trykk. Disse sensorene sender data videre til en RCX-prosessor som sitter i en av klossene – og bruksområdene er uendelige.

Det nye settet har allerede blitt brukt til alarmsystemer, myntsortering, en gående robot som tar bilder på måfå med en innebygd kamera, etc…

Annonse


Trenger mer
Entusiastene har imidlertid tanker som strekker seg litt videre, og har oversatt RCX-språket til det mer brukervennlige C++. Hackerne prøver nå å overføre systemet fra Windows til andre plattformer, som Linux og Macintosh.

Målet for hackerne er å forbedre fleksibiliteten, samt lage noe som kan ta over for RCX-prosessoren, slik at det blir større muligheter.

Nye marked
De nye brikkene er beregnet på de litt eldre barna, og ryktene sier at det er tenåringer og voksne menn som kjøper settene til 200 dollar (ca 1450 kr) – det ser ut til at det har blitt en liten endring i markedet for de berømte klossene.

– Det er noe spennende med Lego. Det er veldig teknisk, og derfor elsker datanerder Lego, sier hackeren Matthew Miller til Wired News.

Lego utvider selv
Lego og MIT har selv kommet med forbedringer i form av tre nye sett som utvider mulighetene til Mindstorms. RoboSports, Extreme Creatures og Exploration Mars gjør systemet enda mer spennende.

MIT jobber videre med nye systemer som skal være både mindre og enklere.

Annonse