Annonse


Ny børs på nett

InnovasjonsMarkedet er kort sagt en ny børs for de aller minste selskapene i Norge. De er så små at de ikke blir notert på SMB-listen (Små og Mellomstore Bedrifter) på Oslo Børs.

Allikevel har de en mulighet på InnovasjonsMarkedet. Handelen skal utføres på Internett og skal gjennomføres uten megler, skriver Dagens Næringsliv.

Fem i forhandlinger
Selskapene som skal noteres kommer til å ha mellom 1 og 50 ansatte og en omsetning på 1 til 50 millioner kroner. Tanken er at mellom 30 og 50 selskaper skal noteres innen år 2001.

Myndighetene tenkte seg om i fire måneder før de gav tillatelse til den nye børsen. I følge Dagens Næringsliv forhandler fem selskaper med InnovasjonsMarkedet om å bli notert på den nye listen.

Annonse
Må eie aksjer
Omtrent 2000 personer har tegnet aksjer i Innovasjonsmarkedet. Kravet for å få bli med på festen, er at man kjøper 100 aksjer i InnovasjonsMarkedet til tre kroner stykket.

Selskapet har akkurat nådd emisjonens minstekrav på 9 millioner kroner, men har et stykke igjen til maksimumsbeløpet på 21 millioner.

Det er bare aksjeeiere i InnovasjonsMarkedet som får handle på den nye børsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse