iMac

Annonse


Norsk iMac-trøbbel

iMacSå godt som de fleste av de 1.000 første eksemplarene av iMac som kommer til Norge er allerede bestilt. Så når Apple med brask og bram starter sin annonsekampanje fredag og salg på lørdag, så er det ikke med nok maskiner i butikkene.

Ventetid
Salgsansvarlig Nils-Roe Fjørtoft i Apple Computer, Norge, bekrefter ovenfor ITavisen av det kan ta to til tre til uker før man får maskinen hvis man kjøper den lørdag når slaget startet og ikke har forhåndsbestilt.

Flytter produksjon
– Utfordringen nå er å produsert nok til å få dekket etterspørselen, sier markedføringsansvarlig Arne Odden i Apple Computer, Norge.

Derfor har Apple flyttet produksjonen av iMac fra Singapore til Irland, for blant annet å dekke det europeiske markedet bedre.

Hemmelig om salg
Apple er veldig forsiktige med å opplyse om hvor mange iMac-maskiner de regner med å selge i Norge. Men IDC har estimert et antall på mellom 600.000 og 900.000 på verdensbasis i år.

iMac ventes i følge Apple selv å komme på om lag 12.990 kroner i utsalg i Norge. Med dette produktet skal Apple påny erobre hjemmemarkedet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse