Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billig kommune-PC

TELEGRAM: Tenk deg at du bodde i en kommune som brydde seg om deg. Og om IT og fremtiden. Og som derfor sørget for at du fikk kjøpe en billig PC. En slik kommune finnes – i Norge.

Vi snakker om Kåfjord kommune i Troms. Kommunen skal organisere et felles innkjøp av datamaskiner for innbyggerne sine. Kåfjord skal altså ikke gi bort gratis PCer, men går i front for prosjektet for å skaffe innbyggerne god pris på maskinen.

Alle får
Alle de 2500 innbyggerne får snart et tilbud om å kjøpe maskin, programvare, skriver og Internettabonnement. Kommunen har forhandlet frem en pris på 14.000 kroner.

– De som ikke har råd til å betale kontant kan få et lån som har lav rente fordi kommunen garanterer for det, sier dataansvarlig i Kåfjord kommune, Bernt Lyngstad, til Nordlys.Kåfjord kommune er altså svært så IT-vennlig – når følger andre norske kommuner etter?