eTower

Annonse


3000-kroners PCen kommer

eTowerDessverre vet man ennå ingenting om det nye selskapet kommer til å satse på det europeiske markedet med sin nye maskin, som har fått navnet “eTower”. Og det er uansett tvilsomt om man faktisk vil se en 3000-kroners maskin i Norge.

Dollarkursen i IT-bransjen har jo ligget på 10 kroner helt siden den første PC ble introdusert av IBM Norge for temmelig nøyaktig 15 år siden.

Uten skjerm
Men likevel: 4000 kroner er heller ikke å forakte for en PC utstyrt med en 266 MHz pentiumklone fra Cyrix, 2,1 GB harddisk, 24x CD-ROM, 3D grafikk og 56 kbit modem. Skjerm hører ikke med, den vil koste 100 dollar i tillegg. Men mange mennesker har behov for å bytte ut gamle, langsomme PCer med fullt brukbar monitor. Da er 3000 kroner en grei pris å betale.

200.000 i salg
Selskapet satser på å selge omlag 200 000 eksemplarer av eTower i løpet av høsten. Men det stopper ikke der: En maskin til 499 dollar vil også komme i høst, utstyrt med Intel Celeron prosessor og harddisk-kapasitet på 3GB. En Cyrix-maskin utstyrt med DVD og mulighet for TV-oppkobling vil også komme, med listepris på 499 dollar.

– Vi ønsker å være selskapet som etablerte 399 dollar som riktig pris, sier selskapets toppsjef, Steve Dukker, i en pressemelding.

– Hittil har man stort sett hvordan prisområdet på 799 dollar har tatt kunder fra det segmentet som tidligere ville ha valgt maskiner til 1200 dollar. Man har ikke sett nye kjøpertrupper dukke opp. Det regner vi med vil skje nå, når vi for alvor flytter PC-prisen ned under 500 dollar. Det finnes mange kjøpergrupper som hittil har vært utenfor PC-revolusjonen. Nå gir vi dem en sjanse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse