Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny kjempetabbe av Microsoft

OSLO: Hvis du installerer oppgraderingen Office 97 Service Release 2 (SR2) som Microsoft la ut for en drøy uke siden, risikerer du å «kvele» Office-programmene. Det samme skjedde da SR1 ble lansert for et år siden.

Office 97
Mange Office 97-brukere har opplevd alvorlige problemer når de har forsøkt å installere Office 97 SR-2.

Advarer mot
«Feildetektivene» hos BugNet.com i Washington advarer brukere mot å installere den. Office 97 SP 2 inneholder en rekke oppdateringer med støtte for Euro-valutaen, feilfiks for år 2000, samt lappesaker for Excel og Access.

– Vi har lært mye…
«Vi lærte mye av forrige Service Release….», skrev Microsoft da de lanserte SR2 i forrige uke.

Da SR1 ble lansert for ett år siden, måtte Microsoft nemlig raskt trekke tilbake lappesakene på grunn av en klagestorm fra kundene. Senere utga de en reparert SR1.

Eldre programmer
Problemene med en nye SR-2 oppstår bare på PC-er med Office 97-applikasjoner som er utgitt i første halvår 1997. I følge BugNet går Office 97 i stå hvis den finner noen av de opprinnelige Office applikasjonene i PC-en, eller hvis filversjonene blir unøyaktig rapportert. Nyere Office 97-versjoner med SR1 blir imidlertid oppgradert uten problemer.