Annonse


Kontant over hele verden

Nå hevdes det at antallet forhåndsbetalte abonnement skal dobles i løpet av år 2000. Telenor Mobil og NetCom opplever at nye kunder i stadig større grad velger en slik løsning, noe som er i tråd med internasjonale trender.

Trådløs trend
– Flere operatører melder om at 50 prosent av nye forretninger kommer fra forhåndsbetalte tjenester, melder USA Today.

Analytikeren Herschel Shosteck har beregner at andelen av slike abonnenter står for 10,6 av nye abonnenter i USA, og at dette er en stigning på tre prosent siden forrige måned.

Andre analytikere som USA Today viser til, mener denne delen av bransjen omsetter for 3,5 milliarder i år, og at verdien av forhåndsbetalte tjenester vil dobles i løpet av år 2000.

Annonse


Uventet sterk vekst
– En kolossal suksess, sier informasjonssjef Per Bjørkum i NetCom. Han bekrefter at omlag halvparten av de nye kundene ber om NetCom Kontant

NetCom hadde omlag 90 000 abonnenter med kontantkort ved utgangen av første halvdel. Telenor hadde på samme tid 158.084 abonnenter som brukte den tilsvarende ordningen Ring Kontant. 90 000 av disse meldte seg inn i første halvår.

Ungdom er tingen
Til sammenligning fikk Telenor omlag 167.000 mobilabonnenter første halvår i år, og har nå mellom 1,4 og 1,5 millioner mobilabonnenter totalt.

Både Telenor og NetCom introduserte sine kontantordninger på markedet i fjor høst.

Abonnementsformen har slått særlig bra an hos ungdom.

Annonse