Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Et telefonnummer på nett

OSLO: PCen blir din telefon. Internett blir telefonlinjen. For nå kan du få et eget telefonnummer for å ringe via Internett. ITavisen kan som første nyhetstjeneste melde at Telenor Nextel kan utstyre deg med ditt personlige IP-telefonnummer.

Det er altså ikke et nummer som hører hjemme på en spesiell gateadresse, slik de faste telefonene gjør. Den hører heller ikke hjemme på noen spesiell PC.

Ta med nummeret
Du kan ta nummeret med deg på jobb, hvis jobben din har Nextel-abonnement, eller ut på reise. Tele, data og Internett smelter sammen.

Nasjonalt numer, global tjeneste
I praksis vil dette bety at du kan koble opp din PC fra hotellrommet i USA, via et lokalt telefonnummer, hvor etter du er tilgjengelig på telefon på ditt 850-nummer.

Hvis oppringeren sitter i Norge, betaler han eller hun kun den minuttprisen som Nextel vil operere med for innenlands samtaler, mens du på din side altså betaler amerikansk lokaltakst (eller hotelltakst) for å ta i mot samtalen.

Det er altså et nasjonalt nummer, men du kan ta det med deg og bruke det internasjonalt. Alt du behøver, er en POP-forbindelse (Post office Protocol) til Telenor Nextel.

Aldri opptatt
Internett-telefoni krever svært liten båndbredde i forhold til vanlig telefoni – og i forhold til ISDN hvor man jo setter opp en 64 Kilobits forbindelse for å overføre samtalen. Derfor kan du gjerne snakke samtidig med at du surfer.

Koble over
Modembrukere kan overføre sitt hjemmenummer til Nextel-nummeret før de kobler seg opp mot Internett. Dermed vil du likevel kunne ta i mot innkommende samtaler selv om telefonlinjen din beslaglegges av ditt modem. Men samtalene vil altså komme på din PC, ikke på telefonapparatet.

Telefon- og videosvarer
På sikt regner Telenor Nextel også med å tilby andre, verdiøkende tjenester.

Din e-postkasse hos Telenor Nextel vil også kunne bli din telefonsvarer: Du vil finne såvel stemmemeldinger som e-postmeldinger i postkassen – og etterhvert skal du ikke bli overrasket om du også finner videomeldinger i den samme postkassen.