Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sverige knuser Norge

TELEGRAM: I Sverige er det temmelig vanlig med store kontrakter på hjemmedata. Merkantildata sikret seg tirsdag en avtale verdt maksimalt 200 millioner kroner. Men i Norge går det lang tid mellom slike kontrakter.

Hjemmedatakontraktene medfører at store grupper ansatte får tilbud om å kjøpe PC. Merkantildatas kontrakt med Landstinget i Skåne gjør at 30.000 ansatte får tilbud om å kjøpe maskin. I Norge henger vi litt etter.

Man tenker i Norge også
– Det er mange kommuner og fylker i Norge som tenker i samme banen, men få har tatt noen beslutning, sier finansdirektør Espen Wollebekk i Merkantildata til Dagens Næringsliv.

Statoil har inngått en avtale om hjemmedata som omhandler 13.000 maskiner, men ellers har det ikke vært mange avtaler i Norge. Wollebekk sier til DN at gunstigere skattelovgivning i Sverige og Danmark gjør at det er mer fart i disse markedene.

– I Sverige og Danmark må du ikke dokumentere at PC-en skal brukes til arbeid for å unngå fordelsbeskatning, sier han til avisen.