Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Extreme tar over Europa

SILICON VALLEY: Konsernsjef Gordon L. Stitt (bildet) i nettverksselskapet Extreme Networks kaster slipset og angriper det europeiske markedet. I Norge er det Cisco-leverandøren Skrivervik Data som får de “ekstreme” produktene.

Stitt, Gordon (Extreme)

Gordon L. Stitt har tidligere vært svært så vennlig mot Skrivervik. Da han ledet Network Peripherals var det nettopp Skrivervik som var den norske agenten.

Aggressiv
I mai og juni var Stitt på en ny aggressiv signingsferd i Europa og klarte da å få hele 24 forhandlere til sine produkter i de fleste europeiske land.

Dermed får svitsjene til Cisco Systems en konkurrent i ”hyllene” hos en av Norges største leverandører av Cisco når Skrivervik Data fra torsdag denne uken skal begynne å selge produkter fra Extreme Networks.

25 % billigere
I første omgang er det Extreme Networks svitsj “Summit 48” som vil konkurrere med Cisco om hylleplassen. Denne svitsjen for volummarkedet ble kåret til årets produkt under Interop i Las Vegas i mai. Årsaken til hederen var rå ytelse til lave priser.

Extreme har i flere tester fått rosende omtale, blant annet fordi prisen på produktet legger press på de andre leverandørene av gigabit-svitsjer. I følge beregninger Telecom Revy har foretatt koster Extreme-svitsjene rundt 25 prosent mindre enn de som kommer fra konkurrentene Cisco og Bay Networks.

Tilstede
Telecom Revy var i forrige uke tilstede under lanseringen av monster-svitsjen Black Diamond 6800 i Silicon Valley utenfor San Francisco. Denne svitsjen, som er beregnet på litt større bedrifter, vil om kort tid også bli en del av produktporteføljen til Skrivervik Data.

Annonse