Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lag egen fjernsynsstasjon

OSLO: EUnet International lanserte mandag 21. september EUnet Multimedia Network Services (EMNS), som er det eneste europeiske nettverket for kringkasting på Internett.

Skjermdump

Bransjer som vil se nytte av den type tjenester som nå kommer er de som driver med fjernundervisning og internasjonale konferanser. Disse kan nå nye målgrupper gjennom direktesendinger på Internett.

Ny multicast teknologi vil redusere belastningen på nettet og øke hastigheten på kringkasting over IP.

Overvåkes
EUnets kunder kunne fra mandag kringkaste på Internett og samtidig være sikre på at en leverandør vil overvåke trafikken fra en ende til en annen.

EMNS-systemet utnytter EUnets datanettverk – det største i Europa – til å overskride tradisjonelle grenser for broadcasting, og for å distribuere direkte eller statiske multimediaprogrammer via åtte strategisk plasserte servere på kontinentet.

Ønsker omorganisering
– Denne lanseringen viser nødvendigheten av å iverksette en omorganisering av Internettet, sier produktutviklingssjef Johan Helsingius i EUnet International.

– Det er naturlig at nettleverandørene går foran fordi det er de som opplever begrensninger i båndbredden samt en kraftig økning i trafikken.

Underholdning
I følge en melding fra selskapet gjør EUnetLive og EUnetOnDemand det mulig for profesjonelle brukere å kringkaste underholdning eller andre arrangementer til et globalt publikum i høy kvalitet.

I motsetning til dagens situasjon hvor tusen av brukere aksesserer informasjon på en sentral server, blir informasjonen nå ”speilet” på lokale servere.

Også i Norge…
Dette skal redusere både trafikken på allerede tungt belastede internasjonale nettforbindelser og avstanden mellom bruker og kilden til informasjonen. Dermed forbedres kvaliteten og stabiliteten på overføringen.

EMNS har med hell blitt testet i hele Europa med sendinger over Internett fra blant annet Organisasjonen for økonomisk utvikling og samarbeid i Europa (OECD), og fra romstasjonen MIR.

EUnet har plassert sine servere i Norge, Belgia, Finland, Frankrike, Nederland, Sveits, Sverige og Østerrike.

Konverteres direkte
RealVideo og RealAudio overføringer ved live-arrangementer blir konvertert hos EUnet til 20kpbs eller 40 kbps overføringer som passer på sluttbrukerens PC. I tillegg til standard kringkastingstjenester, tilbyr også EUnet arkivering av informasjon for senere visninger.

Vil du vite mer finner du dette på www.eunet.no eller www.eu.net