Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Auto-oppdatering Win98

OSLO: Microsoft er i ferd med å teste en ny funksjon som varsler Windows 98-brukere om viktige oppdateringer så snart de logger seg på nettet med Internet Explorer.

WIN-UPDATE.gif
Windows Update i Windows 98 sjekker automatisk systemfilene i PC-en, varsler om mer eller mindre vesentlige oppdateringer, og henter dem fra Microsofts nettside.

Hittil har dens viktigste oppgave vært å distribuere viktige lappesaker for sikkerhetshullene i Internet Explorer og den ferske multimedia-oppdateringen for Windows 98.

Automatisk varsel
Nå planlegger Microsoft «The Critical Fix Notification Service», som skal varsle alle brukere om viktige feilfikser og lappesaker så snart PC-en er koplet til Internett, forteller Microsoft. I følge nyhetstjenesten News.com fikk Microsofts testere den første betaen av oppdateringsfunksjonen i forrige uke.

Velger norske filer
Microsoft vil foreløpig ikke opplyse når funksjonen er klar til å legges ut. Når den er ferdig og nedlastet, får du altså automatisk varsel om oppdateringer når du bruker Internet Explorer.

– Hvis du bruker Windows 98 på norsk velger oppdateringsfunksjonen automatisk norske filversjoner, forteller nordmannen Anders Arlberg til internettavisa Telecom. Arlberg er nordisk produktsjef for Microsofts operativsystemer med base i Stockholm.