Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil hente 2,1 milliarder

TELEGRAM: Merkantildata, med Tom Adolfsen i spissen, vil hente inn 2,1 milliarder kroner.

Konsernsjefen i Merkantildata ber generalforsamlingen om tillatelse til å hente inn 2,1 milliarder kroner i aksjer, skriver Finansavisen. For etter at Merkantildata kjøpte opp det danske selskapet Dana Data, har ikke det norske selskapet hatt mye penger igjen til oppkjøp av andre selskaper.

Ifølge avisen ønsker Adolfsen å utvide aksjekapitalen med inntil 25 millioner kroner i bokført verdi. Dette skulle gi ham fullmakt til å hente inn sånn omtrent 1,6 milliarder kroner ut fra fredagens aksjekurs.

Vil kjøpe aksjer
Generalforsamlingen skal også ta stilling til om Merkantildata får kjøpe tilbake aksjer for 576 millioner kroner til en kurs på 64 kroner. Dette er avhengig av om myndighetene gir børsnoterte selskaper muligheten til å kjøpe aksjer i egne selskaper fra og med neste år, skriver Finansavisen.