Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor tjener på bankfusjon?

TELEGRAM: Hvis Fokus Bank, Postbanken og Kreditkassen fusjoner, blir det mange vinnere. En av dem kan være Telenor.

Saken er slik at de tre bankene hver for seg bruker masser av penger på datasystemer. Dette er en årlig utgift for bankene, og etter det Dagens Næringsliv forstår er denne summen på to milliarder kroner. Og hvis de tre bankene slår seg sammen kan det godt tenkes at Telenor får ta hånd om datadriften for bankene.

Allerede inne
Telenor utfører allerede en del tjenester for de tre bankene som vurderer fusjon.

– Kreditkassen har langt mer avanserte behov enn Fokus og Postbanken. Disse behovene er det bare Telenor Dataservice, som er basert i Oslo, med sin IBM stormaskinpark som kan håndtere, sier administrerende direktør i Provida Jo Arnstad til Dagens Næringsliv.

Han mener det er naturlig at de tre bankene ender opp hos Telenor Dataservice.