Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dørum lover mer penger

TRONDHEIM: Samferdselsminister Odd Einar Dørum (bildet) vil øke bevilgningene til norsk kompetanseutvikling og forskning innen tele neste år. Dette lovet Dørum onsdag ovenfor de nær 600 deltakerene på årets IT-ting.

Dørum, EinarSamferdselsministeren var ikke villig å lekke mer om hvor store bevilgningene over neste år statsbudsjett vil bli. I år ble det bevilget 23 mill. kroner.Regjeringens ansvar– Det er regjeringen som må ta hovedansvaret for å sikre Norge nødvendig kompetanse og forskning innen tele- og informasjonsteknologi, hevdet Dørum.Årets budsjett lød opprinnelig på 29 mill. kroner, men ble redusert med 6 millioner kroner under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett tidligere i år. Bak nedskjæringen stod Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.Kritiserer Jagland– Jagland vil gjerne framstå som en IT-ambassadør. Men APs leder viste med dette at han ikke lever opp til de forventningene ha selv skaper, sa Dørum på IT-tinget.

Stikkord: Mobil