Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensker inn på norsk marked

OSLO: Konsernsjef Ulf Thörnqvist i Infinicom spår at over 50 prosent av alle svenske bedrifter kommer til å ta i bruk elektronisk handel i løpet av fem år. Internettselskapet vil nå ta det norske markedet og har kjøpt opp Media Lab.

InfiniCom-gutter

– Handel via Internett, eller elektronisk handel, er undervurdert i Norge. Når jeg snakker om vekst for 50 prosent av alle svenske bedrifter, så er dette i tillegg til den ordinære fysiske handelen, sier Thörnqvist.

Skifter kurs
I slutten av mars kjøpte han opp det norske webselskapet Media Lab, som nå har skiftet kurs og satser hundre prosent på elektronisk handel.

På kjøpet fikk han daglig leder Göran Hüllert og 10 andre utviklere. Media Lab holder nå på å skifte navn til Infinicom AS, og er et heleid datterselskap av det svenske Infinicom AB.

Media Lab-folkene er kjent for å laget de tekniske løsningene til det første norske elektroniske handelshuset, Online Club. Media Lab var dessuten ansvarlig for teknikken til skandaleprosjektet Global Money Games.

Over til e-handel
Tidligere drev det svenske Infinicom blant annet med handel over postordre og teknologiutvikling i forbindelse med dette. I fjor skiftet de kurs og bestemte seg for å satse kun på Internett og elektronisk handel.

I dag har de bygd opp tre hovedområder; e-handel, konsulentvirksomhet, samt 24Store. Sistnevnte er Inifinicoms eget selskap som selger varer via Internett.

Brukervennlig
– Størstedelen av den teknologien vi tilbyr er allerede funnet opp og brukes i dag av mange internasjonale selskaper. Det vi gjør er kort og godt å finne de beste standardsystemene for e-handel, samle disse i en brukervennlig pakke og tilpasse dem til den enkelte kunde, sier Thörnqvist.

– Det er klart at vi også utvikler egne løsninger, men dette er i de fleste tilfellene en videreutvikling av de allerede eksisterende programmene og handelsløsningene, sier Thörnqvist som er sjef for 150 mennesker.

Kjøper opp selskaper
Innen utgangen av året håper han at norske Infinicom skal være på nærmere 20 personer. Thörnqvist tror på vekst gjennom oppkjøp og signaliserer at de nå er på jakt etter konsulentselskaper.

Han legger ikke skjul på at de vil kjøpe opp et slikt svensk selskap i løpet av kort tid, men at de også har sine øyne nå rettet mot flere selskaper, partnere og enkeltpersoner i Norge. Målet er å bli best på e-handel i Norden sammen med utvalgte partnere.

De beste
Grunnen til at Thörnqvist er så sikker i sin sak er at Infinicom siden nyttår har klart å samle en rekke av de beste programmene for e-handel som finnes.

Han poengterer at lokale, egenutviklede system neppe vil klare å overleve i konkurransen med de globale handelssystemene for Internett.

Arbeidsløse meglere
Om et par uker vil Infinicom lansere systemet OpenSite i Norden. Dette benyttes mye til auksjoner og interaktiv handel på Internett i USA. Målet er å gjøre nordiske meglere arbeidsløse, flirer Thörnqvist.

Til å håndtere betalinger benytter Infinicoms seg av Globeset, som er en SET/SSL-basert betalingsmåte.

Sitter på rettigheter
Nesten all e-handel som Infinicom eller 24Store bedriver skjer via systemet iCAT, som de har de har nordiske rettigheter for.

Stadig mer av e-handelen i verden er bygget opp rundt iCAT-systemet, som i dag har en markedsandel på 60 prosent bare i e-handelen hjemland, USA.

Vil du vite mer, så sjekk ut www.infinicom.se eller www.medialab.no