Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA vil ha europeisk løsning

Houston: En mobil-PC er et verktøy som i stor grad må være trådløst. Men dette skjer ikke, fordi mesteparten av all PC-utvikling skjer i USA. Amerikanerne har ingen felles standard for trådløs datakommunikasjon, mens europeerne har GSM.

– Fra Compaqs side hadde det ikke vært noe problem å tilby en løsning på alle de kommunikasjonsproblemer som mobilbrukerne måtte ha ute på reise, sittende hjemme, eller som telependler, sier Vice President Chet Pribonic, som har ansvaret for mobil-PC ved Compaqs hovedkvarter her i Houston.

Kan tilby alt
– Vi kjenner de fleste aktuelle teknologier, enten det er snakk om modem, ISDN, kabel, ADSL eller trådløs kommunikasjon, og vi kan raskt tilby alt dette som opsjoner for våre brukere. Men det nytter ikke så lenge det ikke er tilstrekkelig båndbredde der ute.

– Fjerntilkobling og fjernarbeid krever langt raskere datakommunikasjon enn det som er tilgjengelig – ikke minst fordi det i dag er Internett som er standarden. Gi brukerne tilgang på rask kommunikasjon, og vi skal være raskt ute med løsninger som lar dem utnytte disse mulighetene.

Mangler felles standard
– Problemet med trådløs dataoverføring her i USA er at det er et kaos å jobbe med. Det finnes en rekke leverandører og standarder, og mer enn åtti operatører. Det vi mangler, er en felles standard for trådløs dataoverføring, slik dere har i Europa. Derfor jobber Compaq aktivt, i samarbeid med blant andre Intel, for å finne fremtil slike løsninger.

– Hvis vi ikke klarer det, vil veksten i det mobile PC-markedet bli langt mindre enn det man ellers kan oppnå. Så viktig er mobilkommunikasjon for oss. I Europa kan vi allerede tilby et PC-kort med innebygget GSM-mottaker og antenne, slik at brukene kan koble seg opp uansett hvor vi er. Dette er situasjonen vi også ønsker i USA, sier Pribonic.