Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor utvider

TELEGRAM: Telenor hadde planer om å bygge nytt hovedkvarter på Elvebredden øst i Kristiansand. Tomta ble for dyr, så nå vil kommunen hjelpe Telenor med tomt i det nye boligfeltet i Prestheia.

Fedrelandsvennen melder at rådmann Erling Valvik i Kristiansand ønsker at Telenor skal få bygge sitt hovedkvarter på Prestheia.

Nytt hovedkvarter
Rådmannen har fått plan- og utbyggingsavdelingen i Kristiansand til å fremme en alternativ reguleringsplan for det 150 mål store område i Prestheia. Antallet planlagte boliger blir omtrent halvert om dette alternativet følges.

På Prestheia ønsker Telenor å sette opp et nytt hovedkvarter på rundt 10.000 kvadratmeter, beregnet for omlag 430 ansatte. Telenor har i dag sju forskjellige adresser i Kristiansand.

Nær sentrum og høgskole
– Vi ser på Prestheia som et meget godt alternativ. Vi vil bli
liggende nært sentrum og tett inntil Høgskolen i Agder som bygger høyskolesenter på Gimlemoen, sier adm. dir. Trygve Reinertsen i Telenor til Fædrelandsvennen.

Reinertsen håper at Telenors planlagte bygg kan stå ferdig i løpet av halvannet år. Det er staten som eier det aktuelle området.

Vegvesen, parkvesen og Prestheia velforening er negative til en sterk utbygging i området.
Stikkord: Mobil