Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM-nettverk under hammeren?

OSLO: IBM er i følge Wall Street Journal ute etter å selge sitt Global Network til store telefonselskaper. Prisen kan komme opp i 20-30 milliarder dollar. – For oss er det foreløpig en ikke-sak, sier Yngve Tomter hos IBM Norge.

IBM har i følge Wall Street Journal leid Merrill Lynch & Co til å auksjonere bort sitt globale nettverk. IBMs prisantydning er om lag 20 milliarder kroner, men tilbudene kan raskt komme opp i 30 milliarder. IBMs toppledelse vil ikke kommentere saken.

Sjekker markedsverdien?
– Det er ikke noe mer hokuspokus med dette enn det var da NIT for noen år siden ønsket å finne ut hvilken markedsverdi nettet deres hadde, sier Yngve Tomter som er Service Delivery Manager hos IBM Norge.

– Slik vi ser det, er dette foreløpig en ikke-sak, sier han til internettavisa Telecom.

3000 norske kunder
Global Network utviklet seg fra et internt telefonnett for IBM, til et globalt datanett som selger sine tjenester.

I Norge bruker over 3000 kunder nettet til å nå applikasjoner sentralt eller lokalt, eller til å kommunisere internasjonalt. På verdensbasis har nettet 30.000 internasjonale kunder i 900 byer i 50 land.

IBM Global Network har 6.000 medarbeidere, derav 30 i Norge. Årsomsetningen er på 15 milliarder kroner.

Telefonselskaper vil kjøpe
IBM Global Network opplever stadig sterkere konkurranse fra den nye nettverksalliansen mellom AT&T og British Telecom, og fra Global One (Sprint, Deutsche Telekom og France Telecom).

I følge Wall Street Journal er AT&T og British Telecom, Equant NV og de amerikanske Bell-selskapene aktuelle kjøpere.

Internett tar over
Wall Street Journal hevder at IBMs toppsjefer ikke synes det er verdt å fortsette konkurransen med telecombransjen, siden det ser ut til at Internett overtar både tale- og data.

IBM leter også etter kjøpere til sin printeravdeling. Prisforlangendet er 15 milliarder kroner.