Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adobe skal ta knekken på Quark

TELEGRAM: En uke etter at programvareselskapet Quark ville kjøpe sin større konkurrent Adobe lanseres en konkurrent til QuarkXPress. Og hvem står bak det. Joda, det er Adobe.

På Seybold i San Francisco, en av årets viktigste grafiske messer, demonstrerte Adobe tirsdag sitt nye program for ombrekking av sider.

Kodenavnet er K2, og Adobe hevder at programmet vil innebære et tidsskifte for denne type programmer.

1300 muligheter
Så mange nyheter om programmet er ikke kjent, men noe vet man jo. Blant annet skal det visstnok samarbeide med Adobes andre program, og mulighetene for å manipulere tekst og grafikk skal være sterkt utvidet i forhold til Adobe Pagemaker.

Selskapet skryter av at programmet gir 1300 valgmuligheter, i følge den amerikanske nettavisen TechWeb.

Quark må passe seg
Adobe har tidligere hevdet at Adobe Pagemaker er et program som kan konkurrere med QuarkXPress, men grafisk bransje har vært usikre. Der har man stort sett holdt seg til Quark.

Nå håper Adobe på suksess med det nye programmet, og satser på å spise opp litt av dominansen Quark har hatt.

Hjelper Apple
K2 lanseres trolig først på Mac. Det ga Apples midlertidige administrerende direktør Steve Jobs til å avrunde sin presentasjon på årets Seybold-messe i San Francisco med ordene:

– Husk, du så det først på en Mac!

Steve Jobs demonstrerte også Apples nye operativsystem OS 8,5 på messen, og hevdet at oppgraderingens nye søkemuligheter på Internett, alene er grunn nok til å kjøpe Mac OS 8,5.