Annonse


Smutthull på nett

Scandinavia Online trenger ikke rettens kjennelse til å stenge en hjemmeside. Hva som er tillatt på hjemmesidene er nedfelt i regelverket kunden mottok når han etablerte en hjemmeside.

Kan fjerne siden
– Dersom en kunde bryter norsk lov, vårt regelverk for hjemmesider eller driver kommersiell virksomhet fra denne, vil vi gi vedkommende tilsnakk slik at han fjerner det ulovlige materialet. Dersom dette ikke skjer har vi mulighet til å fjerne siden, sier informasjonssjef Lasse Gimnes i SOL.

– Vi vil foreløpig ikke fjerne hjemmesidene til 41-åringen ettersom vi foreløpig ikke har funnet ut at mannen gjør noe ulovlig via sin hjemmeside, eller at han fortsatt markedsfører/informerer om ting som kan være ulovlig. Uansett er denne virksomheten i en rettslig gråsone, men vi vil selvsagt kunne fjerne siden eller få mannen til å endre innholdet på siden dersom Økokrim får en rettslig kjennelse på dette. Vi har nå rundt 30.000 hjemmesider så det sier seg selv at vi ikke kan kontrollere alle sammen, sier redaktør Per A. Borglund i SOL til Telecom Revy.

Annonse